Že od nekdaj skrbimo, da imajo lokalne skupine možnost nastopiti na našem odru & tudi letos je tako! Kot prva, bo na našem odru nastopila mlada zasedba enkratnih glasbenikov in vrhunskih pevk – The Rafters. Za seboj imajo ogromno nastopov, zabav in porok, pred seboj pa nastop na odru ŠROTA 2022.

Le kdo ne pozna pesmi Ubila si del mene, Igra za dva, balade Ob tebi in kasnejših Nihče ni popoln ter Med dvema ognjema? Game Over so slovenska pop glasbena skupina. Po nekajletnem premoru fantje spet nastopajo.

Na Šrotu bosta z nami tudi dve hrvaški skupini.  Prva je prejemnica največje hrvaške glasbene nagrade po izboru publike – cesarice. Pravijo, da imajo v Sloveniji najboljše oboževalce na svetu, zato so v znak hvaležnosti in spoštovanja do slovenskih oboževalcev posneli dve pesmi v slovenskem jeziku.

Prvo javno izvedbo pesmi Kako nam stvari stoje so fantje odigrali v prostorih Društva oseb s cerebralno in otroško paralizo v Zagrebu, s čimer so se spomnili tudi na vse tiste, ki ne morejo prihajati na njihove koncerte. Na priljubljenem YouTubu si je peterica prislužila že 100 milijonov ogledov, s privlačnim pevcem Ivanom Penezićem na čelu pa fantje žanjejo slavo tudi pri nežnejšem spolu – Pravila igre.

Skupina Magazin je ena najbolj popularnih hrvaški glasbenih skupin, nastala leta 1979. V skupini je pelo kar nekaj zelo popularnih pevk, med drugim Ljiljana Nikoloska, popularna Danijela (Martinović), Jelena Rozga. Njihov glasbeni slog je nekakšna mešanica dalmatinskega in mediteranskega popa z etno-pop motivi. Prav gotovo poznate veliko njihovih zimzelenih uspešnic Piši mi, Put putujem, Sve bi seke ljubile mornare, Ljube se dobri, loši, zli, Kokolo, Suze biserne, Idi i ne budi ljude, Samo navika, Ako poludim, Opijum, Na svijetu sve.

Festival za mlade ŠROT -162 Days 4 Hours 23 Minutes 42 Seconds do pričetka